Foto 26 07 17 09 22 08
Foto 26 07 17 09 22 08
Overlay pattern

Waarom staalskeletbouw?

Elke woning, elk appartement en elke optopping van de handen van Jade building company verschilt natuurlijk onderling, maar de basis van waaruit we vertrekken is steeds dezelfde: staalskeletbouw, of specifieker Eurosteelframing. En daar hebben we onze redenen voor, zowel op vlak van tijds- en kostenbesparing als wooncomfort.

Foto 14 06 17 17 30 42

Als een licht en 100% recycleerbaar bouwmateriaal schenkt staalskeletbouw de architect een grotere creatieve vrijheid en maakt het een woning, appartement of appartementsgebouw betaalbaar en bijna energie-neutraal.

U bespaart u op vlak van funderingen door de lichte structuren van de staalskeletbouw. Tegelijkertijd is uw woning ook in enkele weken wind- en waterdicht en kunt u door die snelle manier van bouwen ook besparen op eventuele huur. 

Op basis van het plan van de architect bereiden we de woning ook volledig voor in het atelier en komt er voor de plaatsing van de technieken geen slijpwerk meer aan te pas. U kunt dus op een snelle en voordelige plaatsing rekenen en ondertussen blijft u niet met een berg bouwafval zitten op de werf. Bovendien is staalskelet volledig recycleerbaar. 

Ten slotte brengt deze bouwmethode dunnere muren met zich mee en krijgt u dus meer woonvolume. Al kunt u er natuurlijk van op aan dat de vooropgestelde EPB-eisen, akoestische normen en normen inzake brandveiligheid probleemloos behaald zullen worden.

Bewezen techniek

Foto 13 03 17 13 52 50

Hout dient al eeuwen als bouwmateriaal voor huizen en iedereen kent het principe van houtskeletbouw, maar met staalskeletbouw werk je nog sneller, duurzamer en efficiënter. Zo’n staalskeletbouw mag dan nog niet helemaal ingeburgerd zijn in België, de techniek bewijst wel al sinds ‘95 zijn absolute performantie in landen als Nieuw-Zeeland, Japan, Australië, de VS en dichterbij in Nederland en Duitsland!

Wist u dat we met staalskeletbouw, in vergelijking met traditionele technieken, met een compactere muurdikte kunnen bouwen en toch perfect voldoen aan de voorgeschreven isolatiewaarden en hedendaags akoestisch comfort? Zo creëren we letterlijk meer binnenruimte om extra van te genieten.